VABLJENI NA OSREDNJO PRIREDITEV OB DNEVU UPORA PROTI OKUPATORJU natisni

 

Tamburaši KUD Dobreč, bomo v četrtek, 23. aprila 2015, ob 19.uri, nastopili na Osrednji prireditvi ob dnevu upora proti okupatorju in ob 70. obletnici zmage, osvoboditve in miru. Slavnostna govornica bo Violeta Tomič, poslanka v Državnem zboru RS. Skupaj z nami bo nastopil tudi Lovski pevski zbor ZLD Bele krajine, ki ga vodi Judita Ilenič.

Vabljeni v Kulturni dom v Črnomlju.

Vstop prost.

 

vabilo -dobreč 23. april 2015

 
NASTOP NA 23. LETNEM KONCERTU VOKALNE SKUPINE KRILA natisni

 

V soboto, 18. aprila 2015, bomo tamburaši gostovali pri naših prijateljih iz Ljubljane. Skupaj z Vokalno skupino Krila, pod vodstvom Mojce Lorber, bomo nastopili na njihovem že 23. letnem koncertu v Zavodu Sv. Stanislava v Šentvidu. Obeta se nam večer poln dobre slovenske glasbe! Tega vsekakor ne smete zamuditi. Mi se že veselimo!


2015 Krila vabilo 23 
KUD DOBREČ NAVDUŠIL OBČINSTVO - Gala večer slovenske glasbe natisni

Za nami je - Gala večer slovenske glasbe! Še vedno polni pozitivnih občutkov iz našega letnega koncerta, ki smo ga letos posvetili najlepšim zimzelenim melodijam. Skupaj z nami so nastopili Vokalna skupina Krila iz Ljubljane pod vodstvom Mojce Lorber in Dekliški zbor Deorina, katerega je konec januarja 2015 prevzel Gregor Zagorc. Na koncertu pa je z nami nastopila tudi prva dama slovenske glasbe Helena Blagne. Skupaj smo navdušili občinstvo v popolnoma razprodani Športni dvorani OŠ Mirana Jarca v Črnomlju, z nekaterimi največjimi uspešnicami - Poletna noč, Naj nihče me ne zbudi, Reci mi, Moj dom, Bodi srečen bambino. Na koncu pa smo navdušili še s skladbo Moj mornarček, pri kateri smo sodelovalni prav vsi nastopajoči. Program je povezovala Nina Štampohar.

Bil je večer presežkov, glasbenih presežkov, saj smo slavili glasbo – slovensko glasbo, kot izraz visoke kulture.

Vse to pa seveda ne bi bilo mogoče, če nas ne bi kot nevidna pajčevina podpirali in nam pomagali naši člani, starši, partnerji, sponzorji in donatorji, katerim smo iz srca hvaležni, saj lahko zaradi nijihove pomoči pišemo velike zgodbe. Pomembno je, da se zavedamo svoje kulturne vloge, da se cenimo, oblikujemo skupne cilje ter jih znamo skupaj doseči. Dobreč je produkt lastne volje, trdega dela in znanja, zato si želimo, da ga gradimo skupaj še naprej.


Bela krajina ujeta med sončna pobočja Gorjancev in zeleno Kolpo, z vinskimi goricami posejanimi z zidanicami ter s svojimi zelenimi polji in belimi brezami, ne bi bila tako harmonična in posebna, če tu ne bi bilo zvoka tamburic.

20150307 kud dobreč-58

Foto: Jan Kocjan

20150307 kud dobreč-303

  Foto: Jan Kocjan

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 9 od 16