KUD DOBREČ PREJEMNIK GALLUSOVE LISTINE ZA LETO 2015 natisni

Z veseljem vas obveščamo, da je KUD Dobreč Dragatuš prejemnik Gallusove listine za področje inštrumentalne glasbe za leto 2015.

Merila za podelitev Gallusove listine so dolgoletno strokovno in organizacijsko delo, kulturno vzgojno in mentorsko delo, analitično, raziskovalno in publicistično delo, ki je pomembno vplivalo na razmah ljubiteljske kulturne dejavnosti na glasbenem področju.

Predlog je podala ga. Helena Vukšinič, Vodja izpostave JSKD OI Črnomelj, za kar smo ji izredno hvaležni.

Več si lahko preberete na spletni strani JSKD:

http://www.jskd.si/priznanja-in-nagrade/gallusova_listina_seznam.htm


Gallusova listina za leto 2015

 
Zahvala natisni

Za nami je - Gala božični koncert tamburaškega orkestra Dobreč. V goste smo tokrat povabili enega največjih slovenskih glasbenih ustvarjalcev Ota Pestnerja, ki še danes navdušuje občinstvo doma in po svetu. Večer odlične tamburaške glasbe na katerem smo, do zadnjega kotička napolnjeno dvorano Kulturnega centra v Semiču, popolnoma navdušili z večno zelenimi melodijami kot so Silvestrski poljub, Trideset let, Sveta noč, Vse je lepše ker te ljubim, White Christmas, Vrača se pomlad in še mnogo drugih. Program je povezovala Nina Štampohar.

Glasba nas spremlja vse življenje, v vseh trenutkih - veselih in žalostnih, v trenutkih, ko se na glasbeno doživetje pripravimo in takrat ko nas preseneti z novostjo ali z nepričakovano izkušnjo. Poslušalec za to, da uživa v lepoti glasbe, ne potrebuje ne spričevala ne poglobljenega študija. Glasbeniki pa smo tisti, ki smo odgovorni, da glasbo približamo ljudem. Kar pa nam vsekakor uspeva.

Vse to pa seveda ne bi bilo mogoče, če nas ne bi kot nevidna pajčevina podpirali in nam pomagali prav Vi - naši zvesti sponzorji in donatorji, katerim smo iz srca hvaležni, saj lahko zaradi Vaše pomoči pišemo velike zgodbe – zgodbe, kot je bila ta. Pomembno je, da se zavedamo svoje kulturne vloge, da se cenimo in oblikujemo takšne cilje, ki jih znamo skupaj doseči. Tamburaški orkester Dobreč je produkt lastne volje, trdega dela in znanja, zato si želim, da ga gradimo skupaj še naprej.

Bela krajina ujeta med sončna pobočja Gorjancev in zeleno Kolpo, z vinskimi goricami posejanimi z zidanicami ter s svojimi zelenimi polji in belimi brezami, ne bi bila tako harmonična in posebna, če tu ne bi bilo zvoka tamburic.

Posebna zahvala gre:

OBČINI ČRNOMLEJ

JSKD OI ČRNOMELJ

OŠ DRAGATUŠ

MPOV, d. o. o.

TILIA, d. d.

EKOKULT, d. o. o.

ESOL, d. o. o.

X-ADENA, d. o. o.

COMARK, d. o. o.

DOLENJSKE LEKARNE

TAHTING, d. o. o.

PIŠEK-VITLI KRPAN, d. o. o.

VISTEAM, d. o. o.

WEST TRANSPORT, d. o. o.

MARTIN PANJAN, s. p.

VIZIJA RAČUNOVODSTVO, d. d.

KAMBIČ, d. o. o.

SERVIS VAKO, d. o. o.

TAXIN, d. o. o.

INTER-ADAKS, d. o. o.

AMBIENS, d. o. o.

KZ METLIKA, z. n. o.

LEKARNA VRŠČAJ

OBČINA SEMIČ

AS-AMD, d. o. o.

FINLINE, s. p.

KAMNOSEŠTVO PLUT ROMAN, s. p.

BEGRAD, d. o. o.

Branka Migalič

Predsednica KUD DOBREČ Dragatuš

 
GALA BOŽIČNI KONCERT KUD DOBREČ DRAGATUŠ - 26. december 2015 natisni

Gala božični koncert TO Dobreč

Ker tamburaši ne počivamo in radi delimo svojo glasbo z našimi poslušalci, pripravljamo GALA BOŽIČNI KONCERT, ki bo v soboto, 26. decembra 2015, ob 19. uri, v Kulturnem centru v Semiču. V goste smo tokrat povabili enega največjih slovenskih glasbenih ustvarjalcev Ota Pestnerja, ki še danes navdušuje občinstvo. Večer odlične tamburaške glasbe, na katerem bomo lahko uživali v večno zelenih melodijah, kot so Silvestrski poljub, Trideset let, Sveta noč, White Christmas, Let it snow, Vrača se pomlad in še mnogo drugih.

Skupaj bomo zakorakali v praznični čas. To je čas, ko staro leto poda roko novemu, poda za to, ker je novo le nadaljevanje starega, poda za to, da ohranimo vse tisto, kar je bilo dobrega in se z optimizmom zazremo v jutri.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 6 od 16