Zvok najtišje drage sveta - KONCERT ob 20. OBLETNICI DELOVANJA KUD DOBREČ DRAGATUŠ natisni

Zvok najtišje drage sveta KUD DOBREČ

V soboto, 2. decembra 2017, ob 19. uri v Športno dvorano OŠ Mirana Jarca v Črnomlju, prihaja tamburaški spektakel, kot ga v Sloveniji še ni bilo. Ob 20. obletnici se bodo na odru predstavili tako stari kot tudi novi tamburaši pod taktirko Antona Grahka in Gregorja Zagorca. Premierno bo predstavljena tudi Uvertura prve tamburaške opere Ambrož in Katarina. Kot gosti večera bodo nastopili Lado Leskovar, Zala Smolnikar, Tina Kocjan, Vokalna skupina Lan ter Dekliški pevski zbor Deorina. Ob tej priložnosti bo jubilejno izšla tudi tretja samostojna zgoščenka, katera je edinstven izdelek tamburaške glasbe v Sloveniji.

Vljudno vabljeni.


Predprodaja vstopnic: RIC Črnomelj

Cena vstopnice v predprodaji: 10 EUR

Cena vsopnice na dan dogodka: 12 EUR

 
23. GALA KONCERT RADIA OGNJIŠČE natisni

23. GALA KONCERT RADIA OGNJIŠČE

23659242 10159657916045224_3232593579492925591_n

19. novembra 2017 je Tamburaški orkester KUD Dobréč kot prvi tamburaški orkester v Sloveniji nastopil v vlogi spremljevalnega orkestra slavnostnega 23. Gala koncerta Radia Ognjišče, ki ga že vrsto let prirejajo v dveh predstavah, popoldanski in večerni. Oba koncerta v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma sta bila razprodana. Razprodane dvorane in navdušeni poslušalci so dokaz, da tamburaška glasba nima meja, da dosega množice in se preliva v vse glasbene žanre. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ekipi Radia Ognjišče za zaupanje.

Vče si lahko preberete na njihovi spletni strani. Vableni k branju:

http://radio.ognjisce.si/sl/196/utrip/25687/

Prav tako pa si lahko na youtube pogledate kratek povzetek koncerta s komentarji nastopajočih: https://www.youtube.com/watch?v=vQBLSoFHSAk

 
"YOUNGBOHEMIA PRAGUE 2017" natisni

V petek, 24. marca 2017 in soboto, 25. marca 2017, je v Pragi potekalo mednarodno tekmovanje. Festival »Youngbohemia Prague 2017« poteka od leta 2003 in je danes znan po celem svetu, saj je priljubljeno prizorišče za mlade, kateri se aktivno ukvarjajo z glasbo. Tokrat se je festivala udeležilo več kot 1200 mladih glasbenikov iz vsega sveta. Festival je bil razdeljen na revialni in tekmovalni del. Narodni dom Vinohrady, je bil tako v soboto, 25. marca 2017, prizorišče za orkestre, kateri so bili prijavljeni v tekmovalni del festivala. Tamburaški orkester Dobreč je v prekrasni neorenesančni koncertni dvorani, katera je bila zgrajena leta 1894, nastopil točno ob 12. uri. Pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca, smo se petčlanski mednarodni strokovni komisiji, predstavili s tremi skladbami:

Il barbere di Seviglia overture (G. Rossini/Z. Mulić)

Romance (P. I. Tchaykovsky/T. Andrašovan)

Belokranjski čoček (G. Zagorc)

Tamburaški orkester KUD Dobreč je s svojim izjemnim nastopom popolnoma navdušil komisijo, saj je prejel zlato plaketo in prav tako postal absolutni zmagovalec v svoji kategoriji. Posebno priznanje je strokovna komisija dodelila tudi našemu dirigentu Gregorju Zagorcu, za njegovo izjemno dirigentsko izvedbo.

Več si lahko preberete na naši FB strani: https://www.facebook.com/kud.dragatus/

Kulturno umetniško društvo Dobreč Dragatuš je v svojih 20 letih razvoja postalo in ostalo tisto društvo, ki lahko ponosno sporoča, da je dalo in še vedno daje pomemben prispevek k ohranjanju in prepoznavnosti slovenske kulturne identitete. Tudi danes ostajamo zvesti svojemu poslanstvu: razvijanju glasbene ustvarjalnosti. Danes z izrednim ponosom in gotovostjo lahko trdimo, da je orkester, kateri prihaja iz prelepe Bele krajine najboljši tamburaški orkester v Sloveniji in eden vodilnih tamburaških orkestrov v Evropi.

Ob tej priložnosti se tamburaši KUD Dobreč zahvaljujemo Občini Črnomelj in podjetju MPOV, d. o. o., ki sta nam tudi tokrat omogočila nepozabno potovanje.

Češka3 marec 2017


Češka2 marec 2017

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 2 od 16