HUMANITARNI KONCERT KUD DOBREČ natisni

letak humanitarni koncert

Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš v soboto, 7. junija 2014, ob 20. uri, vabi v Kulturni dom Črnomelj, na dobrodelni koncert, ki bo namenjen prizadetim v poplavah v Bosni in Hercegovini in Srbiji

Tamburaši smo v goste povabili Lovski pevski zbor Bele krajine in harmonikarsko skupino Maestro For Te.

Dobrodelnosti ne presojamo po tem kaj je dano ali narejeno, ampak zakaj je dano ali narejeno.

Tamburaši smo se tokrat odločili, da namesto vstopnine, pobiramo prostovoljne prispevke. Vsake malenkosti iz vaše strani bomo zelo veseli.

Najboljši del človekovega življenja so njegova mala, brezimna pozabljena dela dobrote in ljubezni.

 
Minilo je 70 let od bombandiranja Dragatuša natisni

1907647 10202307846432165 4015423243534399913 n

5. maja 1944 so belokranjsko vasico Dragatuš bombandirala nemška letala. V spomin na ta dogodek praznuje krajevna skupnost Dragatuš krajevni praznik. Ob letošnji 70-letnici bombardiranja pripravljajo slovestnost, na kateri bo častna govornica, črnomaljska županja gospa Mojca Čemas Stjepanovič in predsednik krajevne skupnosti Dragatuš Robert Vranič. Zgodovinar Janez Weiss pa bo predstavil knjižico z naslovom Ves Dragatuš trpi, krivi in nekrivi, ki je izšla ob obletnici bombardiranja vasi.

V bogatem kulturnem programu bodo poleg tamburašev KUD DOBREČ Dragatuš, nastopili še Folklorna skupina Dragatuš, vokalna zasedba Duma, Otroška folklorna skupina Dragatuš, otroški in mladinski pevski zbor OŠ Dragatuš, pevke ljudskih pesmi OŠ Dragatuš ter recitatorji iz OŠ Dragatuš.

Vabljeni!

 
34. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije natisni

V soboto, 5. aprila 2014, je v Kulturnem domu Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici, potekalo že 34. srečanje tamburašev in mandolinistov Slovenije. Na prireditvi, ki se je pričela ob 17. uri, so nastopili Tamburaška skupina KUD Oton Župančič Vinica "Viniški tamburaši", Tamburaška skupina Metliške folklorne skupine »Ivan Navratil«, Tamburaški orkester KUD Majšperk, Tamburaški orkester Petrovi tamburaši, Tamburaški orkester Vipavski tamburaši, Tamburaški orkester Cirkovce, Tamburaški orkester Dobréč, KD Tamburaški orkester Šmartno, Tamburaška orkester KUD Oton Župančič Artiče in Glasbeno društvo Tamburjaši. Kot gostujoča skupina pa je nastopil Tamburaški sastav KUD-a Preporod iz Hrvaške. Ker je srečanje tekmovalnega značaja, je vse nastope spremljala strokovna žirija v by PriceMinus"> sestavi mag. Damir Zajec (SLO), Anton Grahek (SLO) in Siniša Leopold (HR).

Podeljena so bila tri zlata priznanja s pohvalo, in sicer Glasbeno društvo Tamburjaši iz Vipave je prijelo 92 točk, Tamburaški orkester Vipavski tamburaši prav tako iz Vipave so dosegli 95 točk. Kot zmagovalci pa smo z doseženimi 97, 33 točkami zopet navdušili tamburaši KUD DOBREČ pod vodstvom dirigenta Gregorja Zagorca. Predstavili smo se s tremi skladbami: ROMUNSKI LJUDSKI PLESI (Bela Bartok, arr.: Gregor Zagorc), KOZAŠKA USPAVANKA (Tomaž Habe) in BELOKRANJSKI ČOČEK (Gregor Zagorc). Nad uspehom smo navdušeni, saj je to naš osmi zaporedni naslov državnih prvakov! Kot zmagovalci, se bomo udeležili tudi mednarodnega tekmovanja v Osijeku (HR), ki bo oktobra 2014. Upamo, da bomo zopet posegli po najvišjih odličjih!

Tamburaši Tamburaškega orkestra KUD Dobreč Dragatuš čestitamo vsem prejemnikom bronastih, srebrnih in zlatih priznanj.

Radi bi se zahvalili tudi našim staršem, bratom in sestram, partnerjem, prijateljem ter vsem ostalim, ki nas pri ustvarjanju tamburaške glasbe podpirate!

dobrec skupina

dobrec oder

 
<< Začetek < Prejšnja 11 12 13 14 15 16 Naslednja > Konec >>

Stran 13 od 16